Canelé forma (szilikon)

Cikkszám: KBS-515
Canelé forma (szilikon)

TEDDVEDD.hu

Miért válassz minket?

- 1-3 napos kiszállítási idő

- 15.000 Ft.- felett ingyenes kiszállítás

- Prémium minőség és ellenőrzött termékek


Garancia: Bátran próbáld ki! Nem kérdezünk, amennyiben nem tetszik, visszafizetjük az árát (15 napig)

Előrendelhető
2 990 Ft
Részletek

















  • Édesszájú vagy és szereted meglepni ismerőseidet az általad készített házi süteményekkel?



    Esetleg ismered is ezt a kívül ropogós, belül puha csodasüteményt?




    Varázsold a francia konyhát az otthonodba! Tökéletes Canelé-t tudsz készíteni ezzel a szilikon formával!





    Nem hiányozhat a te konyhádból sem, ha a francia konyha és a sütemények szerelmese vagy!















    Itt egy recept, amellyel rögtön ki is próbálhatod a formát:




    Hozzávalók: (8-10 darab lesz belőle)





    5 dl zsírdús tej


    6 dkg hideg vaj


    10 dkg liszt


    22 dkg cukor


    4 tojássárgája


    3-4 evőkanál barnarum


    1 vaníliarúd


    csipet só





    a formák kikenéséhez:





    1 evőkanál lágy vaj


    1 evőkanál méz





    Elkészítés:





     A vaníliarudat hasítsuk fel és kikapart magjaival együtt tegyük a tejbe. Alacsony lángon forrósítsuk fel, és tartsuk forrón 5-6 percig, de forralni nem kell. Vegyük le a tűzről, a vaníliarudat dobjuk ki, és keverjük bele a hideg vajat. Hagyjuk kissé hűlni.




    A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük össze a cukorral, a sóval, majd a tojássárgákkal. Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a még meleg tejet és a rumot. Szűrjük át egy lefedhető edénybe, és egy egész éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe.




    A formákat kenjük ki a vaj és méz keverékével, ettől még szebben barnul a canelé külseje. A franciák eredetileg olaj és méhviasz elegyével kenték ki, de ma már az átlagos francia receptek sem utasítanak erre, hanem egyszerűen vajat javasolnak.




    A kikent formákat tegyük 15 percre a fagyasztóba.




    A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A rumos-vaníliás sodót öntsük a formákba – fél centit hagyjunk a peremig –, majd süssük 65-70 percig, s még melegen borítsuk ki egy sütőrácsra, hűlni. Égettnek fog tűnni, de ez a dolga.




    Még langyos állapotában, kézzel kell enni, café au lait kíséretében.





    A termék tulajdonságai:





    Anyaga: Szilikon


    Mérete:29,5x17,5x5 cm





    Mit rejt a termék doboza?





    1 db Canelé forma (szilikon)















Amennyiben további kérdése van a termékkel, szállítással vagy fizetéssel kapcsolatban, bátran érdeklődjön tőlünk emailben vagy telefonon!

Adatok
Cikkszám
KBS-515


















  • Édesszájú vagy és szereted meglepni ismerőseidet az általad készített házi süteményekkel?



    Esetleg ismered is ezt a kívül ropogós, belül puha csodasüteményt?




    Varázsold a francia konyhát az otthonodba! Tökéletes Canelé-t tudsz készíteni ezzel a szilikon formával!





    Nem hiányozhat a te konyhádból sem, ha a francia konyha és a sütemények szerelmese vagy!















    Itt egy recept, amellyel rögtön ki is próbálhatod a formát:




    Hozzávalók: (8-10 darab lesz belőle)





    5 dl zsírdús tej


    6 dkg hideg vaj


    10 dkg liszt


    22 dkg cukor


    4 tojássárgája


    3-4 evőkanál barnarum


    1 vaníliarúd


    csipet só





    a formák kikenéséhez:





    1 evőkanál lágy vaj


    1 evőkanál méz





    Elkészítés:





     A vaníliarudat hasítsuk fel és kikapart magjaival együtt tegyük a tejbe. Alacsony lángon forrósítsuk fel, és tartsuk forrón 5-6 percig, de forralni nem kell. Vegyük le a tűzről, a vaníliarudat dobjuk ki, és keverjük bele a hideg vajat. Hagyjuk kissé hűlni.




    A lisztet szitáljuk egy tálba, keverjük össze a cukorral, a sóval, majd a tojássárgákkal. Folyamatos keverés mellett öntsük hozzá a még meleg tejet és a rumot. Szűrjük át egy lefedhető edénybe, és egy egész éjszakára tegyük a hűtőszekrénybe.




    A formákat kenjük ki a vaj és méz keverékével, ettől még szebben barnul a canelé külseje. A franciák eredetileg olaj és méhviasz elegyével kenték ki, de ma már az átlagos francia receptek sem utasítanak erre, hanem egyszerűen vajat javasolnak.




    A kikent formákat tegyük 15 percre a fagyasztóba.




    A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A rumos-vaníliás sodót öntsük a formákba – fél centit hagyjunk a peremig –, majd süssük 65-70 percig, s még melegen borítsuk ki egy sütőrácsra, hűlni. Égettnek fog tűnni, de ez a dolga.




    Még langyos állapotában, kézzel kell enni, café au lait kíséretében.





    A termék tulajdonságai:





    Anyaga: Szilikon


    Mérete:29,5x17,5x5 cm





    Mit rejt a termék doboza?





    1 db Canelé forma (szilikon)















Amennyiben további kérdése van a termékkel, szállítással vagy fizetéssel kapcsolatban, bátran érdeklődjön tőlünk emailben vagy telefonon!

Cikkszám
KBS-515